Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert triumfal al filarmonicii sătmărene în deschiderea Festivalului Internațional ”George Enescu” de la București
Florin Răchitan  - Luni, 18 Septembrie 2023

După mai bine de cinci decenii, orchestra Filarmonicii ”Dinu Lipatti” din Satu Mare a fost invitată la Festivalul Internațional ”George Enescu”, ce se desfășoară în această săptămână în capitală, cu participarea unor orchestre, coruri, dirijori, voci de renume şi instrumentiști din România şi Republica Moldova, care susțin în fiecare seară recitaluri în Piața ”George Enescu” din fața Ateneului Român.

Onoarea de a încânta publicul meloman chiar în prima seară a festivalului, duminică, i-a revenit orchestrei sătmărene care a interpretat lucrări compuse de P. I. Ceaikovski și N. Rimsky-Korsakov, sub bagheta dirijorului 𝐀𝐳𝐢𝐬 𝐒𝐚𝐝𝐢𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜, solistul serii fiind violoncelistul 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐁𝐨𝐫𝐨𝐝𝐢𝐧 – câștigătorul Premiului II la ediția de anul trecut a Concursului Internațional „George Enescu”.










Potrivit cronicilor din presa bucureșteană, performanța artiștilor sătmăreni a fost absolut magnifică, iar sunetul a umplut aerul cu emoție și frumusețe. A fost o seară de aur pentru iubitorii muzicii clasice, iar filmările postate de spectatori pe rețelele de socializare arată că la finalul concertului sătmărenii au avut parte de standing ovation din partea publicului.

1704 vizite
Distribuie pe